Stroomstoring

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens te maken gehad met het uitvallen van stroom. U kunt uw apparaten niet meer gebruiken, u zit in het donker en raakt in het ergste geval in paniek. Gelukkig zijn wij er om u gerust te stellen en te helpen als u te maken heeft met een stroomstoring.

Vaak komt het uitvallen van de stroom op een ongelegen moment. En wat kunt u het beste doen als de stroom is uitgevallen? Controleer eerst of uw buren en alle naast omgelegen woningen nog stroom hebben. Heeft de hele buurt te maken met een stroomstoring? Bel dan het Landelijk Storingsnummer (0800-9009), zij kunnen u verder helpen. Bent u de enige in de buurt zonder stroom? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met kortsluiting of een ander probleem in uw groepenkast.

Kortsluiting schade

Wat te doen bij kortsluiting?

Kortsluiting wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een kapot apparaat of door een apparaat dat te veel stroom verbruikt. Met behulp van een stekkerproef kunt u achterhalen welk apparaat de boosdoener is. Is het na het uitvoeren van een stekkerproef nog steeds niet duidelijk welk apparaat kortsluiting heeft veroorzaakt? Ga dan niet zelf aan de slag in uw groepenkast, maar schakel een ervaren elektricien in. Een elektricien heeft de juiste papieren in huis om op een veilige manier uw groepenkast te inspecteren.