Elektriciteit aanleggen

Elektriciteit is een van de meest vanzelfsprekende luxes in ons huis. Een woning zonder stroom is koud, donker en internetloos. Een van de belangrijkste onderdelen van het bouwen van een huis of kantoorpand is dan ook het aanleggen van de elektriciteit. Bij een verbouwing zal de elektra uitgebreid moeten naar andere ruimtes. Aan u de keuze om zelf de elektra te installeren of om dit uit handen te geven aan een elektricien.

plan voor elektriciteit aanleggen

Zelf elektra aanleggen

Voor het zelf aanleggen van elektra is het aanbevolen dat u ervaring heeft met de aanleg van elektriciteit. Het is verstandig om achteraf de installatie te laten controleren door een gecertificeerd elektricien. Doet u dat niet, dan kan de verzekering bij schade als gevolg van kortsluiting besluiten u niets uit te keren.

Als u geen ervaring heeft met het aanleggen van elektra raden wij u ten sterkste aan om vooraf een elektricien te raadplegen. Deze kan u helpen met het maken van een schema voor de groepen en kan de installatie uittekenen. Op deze manier kunt u het praktische werk zoals sleuven frezen, stopcontacten plaatsen en draden trekken zelf doen. De specialist speelt dan vooral een adviserende en faciliterende rol.

Elektra laten aanleggen

Ziet u het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Niets om u voor te schamen! U kunt de gehele aanleg aan een vakman overlaten. De elektricien neemt dan het complete proces, van groepenkast tot stopcontact, voor zijn rekening. Uiteraard kost het project uitbesteden meer dan zelf uitvoeren. Hiervoor krijgt u echter veel terug.

Ten eerste weet de elektromonteur waarop hij moet letten wat betreft veiligheid. Elektriciteit kan dodelijk zijn als hier niet zorgvuldig mee wordt omgegaan. De monteur werkt dagelijks met stroom en neem de juiste voorzorgsmaatregelen. Ten tweede heeft een elektricien een opleiding gevolgd en heeft deze ervaring met de aanleg van elektriciteit. Daarom levert de vakman netter en beter werk af dan een leek. Daarbij doet hij dit ook nog sneller, waardoor uw project eerder afgerond kan worden. Als derde en laatste krijgt u op het werk van een elektricien garantie. Mocht er iets niet naar behoren werken, dan kunt u gewoon de elektricien bellen.

Heeft u een project waarbij u de hulp van een elektricien wilt inschakelen? Bekijk dan via ons handige overzicht de elektriciens bij u in de buurt. U kunt ook een offerte aanvragen via onze website. Wij zorgen dan dat u benaderd wordt door een geschikte vakman uit uw regio.