Verlichting

Verlichting is een van de hoofdverbruikers van energie in zowel woningen als winkels. Het is belangrijk dat de verlichting op de juiste manier is aangesloten, niet te veel verbruikt en lang meegaat. Daarom is het verstandig om bij een nieuwe woning of verbouwing uw verlichting te laten installeren door een elektricien. Deze brengt voor u de lichtpunten aan, plaatst lichtknoppen of dimmers en hangt desgewenst ook meteen de lampen op. Met vakwerk op maat bent u jarenlang verzekerd van een veilig en zuinig netwerk van verlichting.

Waar de elektricien dagelijks lampen ophangt, doet u dat waarschijnlijk niet. Voor uw veiligheid is het daarom beter dat u het aanleggen van verlichting overlaat aan een vakman. Lampen die niet goed zijn aangelegd of aangesloten kunnen zorgen voor flinke problemen. Het komt regelmatig voor dat bij het aanleggen de verkeerde draadjes tegen elkaar komen, waardoor de hoofdzekering doorbrandt. Zelfs als het geheel goed werkt, is het nog mogelijk dat er later kortsluitingen voorkomen. Mocht u zelf verlichting hebben geïnstalleerd, laat deze dan voor alle zekerheid controleren door een vakman.

LED verlichting voor binnen

Binnenverlichting aanleggen

Binnenverlichting is bepalend voor de sfeer in een woning of winkel. Het is daarom belangrijk dat de juiste verlichting wordt gebruikt. Daarnaast is er een groot verschil qua verbruik te zien in verschillende soorten technologie. Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van zuinige ledverlichting. Niet alleen verbruiken deze ledlampen een stuk minder energie, ze gaan ook veel langer mee dan gewone gloeilampen. Laat u van tevoren goed adviseren wat voor uw gebruik de beste optie is. Onze elektriciens zijn op de hoogte van de meest recente trends en ontwikkelingen en daarvan kunt u profiteren.

Ook voor uw winkel of showroom bent u bij onze elektriciens aan het juiste adres. Het juiste licht kan de winkelervaring voor uw klanten behoorlijk verbeteren, waardoor u meer omzet draait. Met name bij etalages is het van groot belang om passende verlichting te gebruiken. Op die manier worden de kijkers ook daadwerkelijk kopers. Niet alleen de het soort lamp is bepalend voor het succes van uw etalage, ook de kleur en lichtintensiteit spelen een grote rol. Een vakman kan aan de hand van uw wensen een lichtplan opstellen en het geheel voor u aanleggen.

Tuinverlichting

Buitenverlichting aanleggen

Is uw tuin ’s avonds onverlicht en ongezellig? Overweeg dan om (extra) tuinverlichting aan te leggen. Zo kunt u in het najaar net zo lang van uw tuin genieten als in de zomer. Tuinverlichting is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en de juiste lampen kunnen uw tuin behoorlijk opknappen. Niet alleen draagt dit bij aan de sfeer van de tuin, het schrikt ook nog inbrekers af. Zorg daarom voor een goed verlichte tuin.

Het is mogelijk om zelf buitenverlichting aan te leggen. Dit wordt echter afgeraden als u hier geen ervaring mee heeft. Kortsluiting in de tuinverlichting is een van de meest voorkomende oorzaken van stroomuitvallen. Zowel de lampen als de bedrading dienen goed bestand te zijn tegen de elementen. In Nederland regent het regelmatig en het laatste dat u wil is water bij de elektra. Laat het aanleggen van buitenverlichting daarom over aan een elektricien.

Bent u geïnteresseerd in het professioneel laten aanleggen van verlichting? Neem dan contact op met een van de elektriciens uit uw buurt. U kunt ook direct een offerte aanvragen via onze website. Wij zorgen dan dat u benaderd wordt door een geschikte elektricien uit uw regio.