KvINL

Kwaliteit voor Installaties Nederland

KvINL zet zich in voor de waarborging van kwaliteit binnen de gehele installatiesector. De organisatie is ontstaan uit de fusie van twee vergelijkbare stichtingen: KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) en SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven). Kwaliteit voor Installaties Nederland biedt bedrijven de kans om kennis op te halen en certificaten te bemachtigen die vakmanschap aantonen. De officiële KvINL-erkenning helpt consumenten om vakbekwame installateurs te herkennen. Binnen de organisatie werken opdrachtgevers, aanbieders én de overheid samen om een hoog kwaliteitsniveau binnen de installatiesector te garanderen.

KvINL-keurmerk gecertificeerd

Een gecertificeerd bedrijf krijgt van Kwaliteit voor Installaties Nederland het label “KvINL-keurmerk gecertificeerd”. Dit kwaliteitslabel wordt door de minister erkend en toont aan dat een installatie aan de eisen van de Nederlandse wet voldoet. Een elektricien die met dit keurmerk als adviseur of installateur optreedt zal werkzaamheden volgens de juiste voorschriften en procedures uitvoeren. Certificering gebeurt door een onafhankelijke partij die op haar beurt ook weer gecontroleerd wordt.

KvINL Erkend Installateur

Het label ‘KvINL Erkend Installateur’ is een meer algemene onderscheiding voor elektriciens die de juiste kennis en vaardigheden in huis hebben. Hiermee zal een vakbekwame installateur te onderscheiden zijn van minder kundige concurrenten. Als klant weet u direct dat de vakman ervaren is en opgeleid personeel in huis heeft. Een KvINL Erkend Installateur wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit. Om in aanmerking te komen voor het label zal de elektricien in ieder geval moeten beschikken over de vereiste diploma’s en ervaring, actuele handboeken en het juiste gereedschap.

Een certificering of erkenning van KvINL toont aan dat de elektricien kwaliteit, veiligheid en gedegen vakkennis hoog in het vaandel heeft staan. U kunt dus met vertrouwen voor een vakman met een dergelijk label kiezen. Op electricien.nl ziet u eenvoudig welke elektriciens aan de eisen voldoen.